torstai 19. toukokuuta 2016

Jauheliha-kasviskiusaus

Tässä tulisi yksi hyvä ja helppo arkiruokaresepti. Tämä on meidän koko perheen suosikki-jauheliharuoka! Maistuu aina lapsillekin. Löysin aikanaan pohjan reseptille jostain blogista, kun etsin ohjetta hyvälle jauheihakiusaukselle. Siinä laitettiin kerman sekaan chilituorejuustoa, ja se tuo tälle kiusaukselle mukavasti makua. Olen kehitellyt kiusauksesta oman reseptin, johon olen lisäillyt reippaasti kasviksia. Yritän aina "piilottaa" mahdollisimman paljon kasviksia lämpimiin ruokiin, koska raa´at vihannekset eivät oikein meidän muksuille uppoa. Itse teen tätä aina kahdeksi päiväksi eli tuplasatsin kerrallaan isoon uunivuokaan. Puolukkahillo sopii tämän kanssa loistavasti. Tässä tulee yksinkertainen annos:




JAUHELIHA-KASVISKIUSAUS

  • 400 g naudan jauhelihaa (mausta suolalla, paprikajauheella ja mustapippurilla)
  • 500 g perunasipulisekoitusta
  • n. 300 g kukkakaalia (itse käytän pakaste luomu-kukkakaalia)
  • n. 250 g porkkanaa

Kerma-maito-tuorejuustoseos:
  • 200 g chilituorejuustoa
  • 2 dl kaura/ruokakermaa
  • 2 dl kauramaitoa/tavallista maitoa
  • 1/2 tl suolaa
  • Paprikajauhetta
  • Mustapippuria
  • Tuoreita/kuivattuja yrttejä maun mukaan

Pinnalle:
  • Emmental-juustoraastetta
  1. Paista jauheliha ja mausta suolalla, paprikajauheella ja mustapippurilla maun mukaan. 
  2. Pese, kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi tai pilko pieniksi paloiksi. 
  3. Kumoa voideltuun uunivuokaan jauheliha, porkkanat, kukkakaali sekä perunasipulisekoitus. Sekoita. 
  4. Sekoita kulhossa chilituorejuusto, kerma, maito ja mausteet. Kaada tasaisesti ruuan päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. 
  5. Paista 200-asteisessa uunissa kunnes perunat ovat kypsiä/pehmeitä ja pinta on saanut kivasti väriä, n.tunnin ajan. 
  6. Tarjoile puolukkahillon kanssa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti